Branduri

Mirdatod
Mirdatod
Zona geografică deosebită, condiţiile de climă şi relieful montan, flora bogată şi specifică oferă caracteristici speciale laptelui-materie primă şi, implicit, produselor lactate obţinute prin prelucrarea acestuia. 

 

Societatea are ca şi domeniu de activitate colectarea laptelui materie primă şi obţinerea de produse lactate. Personalul angajat, la toate nivelele de producţie este în număr de peste 100 de persoane, fiind calificat pe acest segment al producţiei, urmându-se permanent cursuri de calificare şi perfecţionare.

Sortimentele obţinute în cadrul societăţii sunt în număr de 39, cuprinzând următoarele sortimente/clase de produse: caşcaval, telemea, brânză burduf, urdă, smântână, brânză de vaci, brânză topită, rulade afumate cu condimente, ruladă cu urdă şi mărar, unt.

Unitatea are capacitate de producţie mare, procesând o cantitate de 35.000 litri lapte/zilnic și o mare parte din produse (sortimentele de Caşcaval Calup şi Triunghiular) sunt atestate de către Ministerul Agriculturii. Fiind un produs 100% local (materia primă provine strict din acest areal, de pe raza comunelor Hodac, Gurghiu și Ibănești), iar producerea, prepararea și procesarea au loc în Ibănești, sortimentul Telemea de Ibăneşti a obținut în data de 13 martie 2016 certificarea DOP (Produs de origine protejată).

Website: www.mirdatod.ro

07.02.2017
Berea Lăpușna
Berea Lăpușna

Lăpușna este bere nefiltrată și nepasteurizată artizanală, cu fermentație îndelungată, produsă la Ibănești Pădure, la fabrica prof. Dumitru Matei. Berea Lăpușna are două sortimente: bere blodă și bere roșie, cu malțuri caramelizate.

Al doilea sortiment este produs după rețeta fiului prof. Matei - Răzvan Matei.

"90% din materia primă este apă, iar apa noastră este trăsnet de bună pentru bere, cu proprietăți de apă minerală", spune Dumitru Matei.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Berea Lăpușna.

 

04.26.2017