Noutăți de la Fâncel. Ultimele pregătiri pentru Festivalul Văii Gurghiului

Noutăți de la Fâncel. Ultimele pregătiri pentru Festivalul Văii Gurghiului
FOTO: Casele din satul alegoric de la Fâncel se pregătesc pentru o nouă ediție a Festivalului Văii Gurghiului


Pregătirile pentru Festivalul Văii Gurghiului 2017, ediția a XII-a, au intrat pe ultima sută de metri. 

Au mai rămas doar câteva zile până la începerea celei de-a XII-a ediții a îndrăgitului festival. Programul - cu interpreții, ansamblurile, formațiile, momentele speciale și tradiționalele concursuri - a fost deja făcut public de organizatori (mai multe despre program: Festivalul Văii Gurghiului 2017. Tradițiile coboară de pe scenă printre oameni), iar reprezentanții instituțiilor din județ implicate în organizarea evenimentului (Poliție, Jandarmerie, Agenția Pentru Protecția Mediului, Smurd, ANPC, ISU - Inspectoratul pentru Situații de urgență, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean Mureș, Instituția Prefectului Mureș) și ai Asociației Comunităților Văilor Gurghiului (Reghin, Solovăstru, Gurghiu, Hodac, Ibănești) s-au întâlnit la Fâncel într-o ședință în care au fost trecute în revistă toate aspectele organizatorice.

"Este un eveniment care, an de an, implică toate instituțiile. Toată lumea a fost prezentă și, deși toți știm ce avem de făcut din ceilalți ani, am vrut să reconfirmăm lucrurile, să ne asigurăm că totul este așa cum trebuie", a spus Neluțu Gliga, directorul festivalului. "Am convingerea că toate lucrurile vor fi în regulă, am încredere în instituțiile care se ocupă de ceea ce înseamnă siguranță", a subliniat, la rândul lui, Lucian Goga, prefect județ Mureș.

Sâmbătă după-amiază, Ibănești promite un moment special în cadrul festivalului, când echipe de dans din Letonia și Ungaria, care se numără printre delegațiile care ne vizitează comuna în perioada 24-27 august, vor urca pe scena mică a festivalului. De asemenea, va fi și un dans comun, care va aduce împreună pe scenă Letonia, Ungaria și România, după cum spune, în continuare, Dan Vasile Dumitru, primar Ibănești. 

Pregătirile pe platoul Fâncel sunt în toi. În aceste zile se lucrează intens pentru ca fiecare casă din satul alegoric să fie aranjată, împrospătată și decorată pentru a-și putea primi oaspeții așa cum se cuvine în timpul zilelor de festival.

Casa Ibănești (foto sus) a fost vopsită și i-au fost schimbate șindrila și podeaua.

Pregătiri la casa Gurghiu (foto sus).