Câteva sute de indicatoare, amplasate în Ibănești

Câteva sute de indicatoare, amplasate în Ibănești
FOTO: Indicator cu numerele de stradă din Ibănești (Isticeu)


Câteva sute de plăci indicatoare, pe fiecare dintre acestea fiind inscripționate satul și numerele de casă, amplasate în toate intersecțiile din comună, ușurează orientarea în Ibănești.  

Pentru a ușura orientarea și pentru identificarea rapidă a numerelor de casă, Primăria Ibănești a amplasat câteva sute de indicatoare (aproximativ 550 de indicatoare), în formă de săgeată, inscripționate cu alb pe fond albastru, pe fiecare dintre acestea fiind trecute denumirea satului și numerele de casă (unde începe și unde se sfârșește numerotarea) de pe drumul la intrarea căruia este amplasat. "Indicatoare sunt peste tot în Ibănești, în toate intersecțiile, până sub pădure, la ultima cabană", spune Dan Vasile Dumitru, primarul comunei. Fiind așezate în intersecții și bifurcații de drumuri, indicatoarele arată și direcția pentru numerele trecute pe ele. 

Ibănești este o comună întinsă, cu multe intersecții și bifurcații de drumuri și ulițe, la care se adaugă, pe alocuri, numerotarea încâlcită a caselor ceea ce face orientarea dificilă - referitor la acest aspect, renumerotarea ar presupune schimbarea numerelor de la casă și, implicit, demersuri suplimentare care rezultă din modificările făcute la o adresă. 

"Indicatoarele astea mă ajută foarte mult, pe acolo, prin Ibănești, Ibănești Pădure, Blidireasa. Găsesc mult mai repede locul în care trebuie să ajung, văd imediat cum trebuie să o iau", spune reprezentantul unei firme de curierat, care efectuează curse în mod regulat în Ibănești (firmele de curierat sunt văzute tot mai des, zilnic chiar, pe drumurile comunei).

Nu schimbați orientarea indicatoarelor! Din păcate, au fost deja persoane pentru care unele indicatoare au reprezentat o "ispită" prea mare pentru a-i putea rezista și le-au schimbat orientarea, modificând direcția corectă pe care o arătau inițial!

Foto: câteva dintre indicatoarele amplasate în Ibănești