Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Politica de utilizare a cookie-urilor | Protectia datelor cu caracter personal

Inaugurare: Pizzeria "Amici per la pizza"

Inaugurare: Pizzeria "Amici per la pizza"
FOTO: Daniel Gliga arată prima pizza Margherita, preparată la pizzeria "Amici per la pizza".


Începând din această săptămână, în Ibănești, în centru (clădirea cu magazinul Profi), s-a deschis pizzeria "Amici per la pizza".

Aluatul elastic este întins rapid și învârtit cu dibăcie în aer, pe mână, înainte de a fi presărate ingredientele pe el. "În felul acesta, împingem aerul din centru spre marginea care se va umfla și, în timpul coacerii, se vor forma niște bule de aer", spune Daniel Gliga, în timp ce pregătește pentru coacere aluatul dospit 36 de ore. Totul se petrece repede, e chestiune de minute. El se ocupă de aluat, apoi îl preia Lavinia, soția lui, pentru sos și ingrediente, iar Daniel revine cu paleta și îl bagă în cuptor. Rapid, într-o ordine precisă, în care fiecare știe exact ce are de făcut.

"Amici per la pizza"

În centrul comunei Ibănești, în clădirea cu magazinul Profi, etajul doi (Ibănești, nr. 606), Daniel și Lavinia Gliga au deschis pizzeria "Amici per la Pizza". După ce au învățat și acumulat experiența în prepararea pizzei în zona Napoli, din Italia, și, apoi, în conducerea unei afaceri proprii în același domeniu, cei doi s-au decis să se întoarcă acasă și aplice rețeta și în Ibănești.

Pe 3 septembrie, de ziua de naștere a lui Daniel, pizzeria "Amici per la pizza" a fost inaugurată. Prima pizza preparată a fost clasica Margherita. „Este cea mai mâncată pizza din Italia, în zona Napoli. 40% dintre pizza, dacă nu mai mult, sunt Margherita. Clasica. Toată lumea o mănâncă”, spune Daniel.

Pentru început, în meniu sunt sortimente de pizza, dar va fi îmbogățit în perioada următoare cu preparate pe bază de paste.

- A consemnat Adina Gruia

GALERIE FOTO: ZIUA INAUGURĂRII